Bf Christinelund är en bostadsförening som bildades 1927 när de legendariska husarerna tog avsked från området och de båda husen som ingår i föreningen stod klara. Husen är ritade av den berömda arkitekten August Ewe (1875-1956) som ritat många flerbostadshus i Malmö samt offentliga byggnader (bl a gamla stadshuset vid Amiralsgatan).

Omgivningar
Området Slottsstaden och Kronprinsen var tidigare kronprinsens husarregementes kasernområde med stallar mm. Många av gatorna har därför blivit uppkallade efter detta, såsom Skvadronsgatan, Stallmästaregatan, Beridaregatan, m.fl. Historiskt sett är Slottsstaden, tillsammans med Limhamn, Malmös ”fina” stadsområde. Här bodde de välbeställda borgarna.

Föreningen idag 
Föreningen består av två hus och totalt 23 lägenheter. Det ena av husen (Skvadronsgatan 18A) är ett så kallat gårdshus som är helt omgivet av andra byggnader. I mångt och mycket försöker vi bevara 20-talsstilen. Vi renoverade nyligen (2014) våra gjutjärnsventiler istället för att sätta in nya i koppar. Takpannorna (2014) är valda som en mindre modell enligt arkitekts rekomenadation att se ut som det gjorde på 20-talet. Brandstegar är bibehållna för att behålla husets karaktär, likaså takkuporna. Originalfönster med spröjs finns i varje lägenhet. I porten finns originalmålning kvar. På fasad mot gatan sitter gedigna lyktor i gjutjärn och på innegårdarna finns klassiska stallyktor.
Härlig uteplats under vinrankan på en av de två gårdarna. Gott om plats!