Köpa Bostad
Bostadsrätter till salu i föreningen hittar du på Hemnet. Lägenheter i huset har adress Skvadronsgatan 18.

Om föreningen
På Skvadronsgatan 18 hittar ni Bostadsföreningen Christinelund, mitt i det blomstrande området Slottsstaden i Malmö.

Bf Christinelund består av 23 lägenheter fördelat i två fastigheter med två tillhörande gårdar. Föreningen har en sund ekonomi och ett bekvämt boende med låga avgifter utan att tumma på kvalité eller trivsel. En filosofi som fungerat väl sedan starten 1927! 

Här finner ni närhet till bad, grönskande parker, skolor, restauranger, caféer och många trevliga butiker. Härliga Ribersborgsstranden ”Ribban” är bara 10 minuters promenad bort och strax därefter når man Västra Hamnen med spännande arkitektur och det nya Scandiabadet.

Strax utanför porten finns goda kommunikationer till Malmös övriga områden. Lokalbussen (linje nr 4) tar dig exempelvis till Malmö Centralstation på drygt 10 minuter. 

 

Styrelsen beviljar dig medlemskap
En grundprincip för alla ekonomiska föreningar är att de ska vara öppna. Den som vill bli medlem får inte stängas ute. I en bostadsrättsförening är denna princip inte riktigt lika uttalad.

Styrelsen, som beviljar medlemskapet i bostadsrättsföreningen, prövar om köparen uppfyller de krav som finns i lag och stadgar. Exempelvis ska en medlem kunna fullgöra sina ekonomiska förpliktelser gentemot föreningen. Styrelsen får däremot inte vägra någon medlemskap med hänvisning till att han eller hon inte är svensk medborgare, kommer från ett visst land eller saknar förmögenhet. Det är dock tillåtet att vägra juridiska personer medlemskap i en bostadsrättsförening. Villkoret för att ditt köp av bostadsrätten ska bli giltigt är att du blivit antagen som medlem.

Styrelsen är skyldig att snarast, normalt inom en månad från ansökan, avgöra frågan och ge dig ett besked. Om styrelsen vägrar dig medlemskap blir överlåtelsen ogiltig och säljaren kvarstår som bostadsrättshavare. Du kan ansöka om prövning i hyresnämnden och hyresnämndens beslut kan överklagas.